Echipa orădeană de polo CSM Digi a învins vineri, în etapa a IV-a a grupei de calificare în Liga Campionilor din Franţa de la Marseille, formaţia sârbă Steaua Roşie Belgrad şi a obţinut promovarea în următoarea fază a competiţiei.

Poloiştii echipei campioane a României s-au autodepăşit şi au reuşit să se impună, surprinzător, cu scorul de 7-5. Pe reprize s-a consemnat: 1-2, 0-1, 2-1 şi 4-1.

După un început mai bun al sârbilor, care conduceau după primul sfert cu 2-1, în repriza secundă ei şi-au mărit avantajul şi la pauza mare au intrat chiar cu scorul de 3-1. În partea a doua a jocului însă, componenţii echipei orădene au dat dovadă de caracter, s-au bătut pentru orice minge şi au reuşit, incredibil, să întoarcă scorul.

În sfertul III, orădenii s-au impus cu 2-1, înaintea ultimei reprize fiind conduşi la generat cu 4-3. Ultimul sfert a fost însă bine jucat de orădeni care au reuşit să revină, să egaleze şi chiar să se impună detaşat.

În acest interval de timp, elevii antrenorului Toth Laszlo au înscris de 4 ori, primind un singur gol.

Autorii golurilor pentru CSM Digi în această dispută au fost: Csaszar - 3, Diaconu şi Baidoc - câte două.

"A fost un joc extrem de disputat în care echipa noastră a dat dovadă de o mobilizare exemplară. O victorie care ne asigură calificarea în faza următoare a Ligii Campionilor cu două meciuri înainte de finalul turneului. Felicitări băieţilor", a declarat la sfârşit Florin Birta, preşedintele clubului orădean.

Astfel, cu 3 victorii şi o înfrângere, echipa orădeană nu mai are cum pierde locul IV în grupă, ultimul care asigură calificarea pentru faza următoare.

În ultimele două jocuri CSM Oradea va întâlni campioana Olandei şi echipa gazdă, CN Marseille, având mari şanse să mai acumuleze puncte.