Campioana României la polo, formaţia orădeană CSM Digi, îşi începe joi parcursul în noua ediţie a Ligii Campionilor Europeni. Elevii antrenorului Dorin Costrăş vor participa în acest week-end la jocurile turneului din primul tur al celei mai prestigioase competiţii europene intercluburi, de la Herceg Novi, în Muntenegru.

Poloiştii de la CSM Digi, care fac parte din Grupei B a primului tur al Ligii Campionilor, vor avea o misiune dificilă la turneul de la Herceg Novi, urmând a întâlni echipele campioane ale Muntenegrului (Jadran Herceg Novi) şi Franţei (Montpellier), vicecampioanele Croaţiei (Havk Mladost Zagreb) şi Rusiei (Sintez Kazan) precum şi pe reprezentanta Germaniei (Waspo Hannover).

După desfăşurarea jocurilor, primele 5 clasate se vor califica pentru turul al doilea al competiţiei, urmând ca formaţia de pe poziţia a VI-a să ia drumul celei de-a doua competiţii continentale intercluburi, Euro Cup. Orădenii ţintesc însă o clasare între primele trei locuri, pentru că doar astfel în turul II al competiţiei va putea peste adversari mai accesibili, altfel, de pe locul IV sau V, în următoarea fază vor avea în faţă adversari redutabili.

"Începem sezonul oficial. Ne aşteaptă un turneu greu, cu jocuri dificile, cinci la număr, care sunt programate însă la un interval de doar patru zile. Anul trecut ne-am clasat pe locul trei la primul turneu. Ţi acum dorim să repetăm această performanţă. Ne-am pregătit bine pentru acest debut şi sperăm că vom repeta clasarea din sezonul anterior şi astfel să ne îndeplinim obiectivul", a declarat antrenorul formaţiei orădene, Dorin Costrăş.

Tehnicianul orădean nu se confruntă cu probleme de efectiv înaintea acestui turneu şi va putea conta şi pe serviciile lui Milos Korolja, jucător transferat în această vară, dar care săptămâna trecută la Memorialul Nicolae Rujinschi a fost menajat.

În primul joc la turneul de Liga Campionilor din Muntenegru, joi, de la ora 20:15, CSM Digi va întâlni echipa gazdă Jadran Herceg Novi, apoi, vineri, de la ora 9:00, se va confrunta cu francezii de la Montpellier, iar mai apoi, de la ora 16:45, va întâlni ruşii de la Sintez Kazan.

Sâmbătă, în etapa a IV-a, de la ora 18:00, CSM Digi va întâlni vicecampioana Croaţiei, Havk Mladost Zagreb, iar duminică, cu începere de la ora 9:00, se va duela cu nemţii de la Waspo Hannover.