Poloiştii de la CSM Digi Oradea s-au calificat pentru a 9-a oară consecutiv în finala Superligii Naţionale, după ce vineri au învins pe Dinamo Bucureşti, cu scorul de 14-13, în cel de-al treilea meci al semifinalei campionatului naţional.

Partida s-a desfăşurat la Bucureşti şi a fost decisă la lovituri de pedeapsă. Pe sferturi s-a consemnat: 2-4, 4-1, 1-1, 2-3, iar la penalty-uri: 5-4.

Gheorghe Dunca a deschis scorul la prima fază de joc a partidei, însă Dinamo a replicat cu trei reuşite consecutive, instalându-se la conducere. Seria negativă a CSM-ului a fost oprită de Ramiro Georgescu, autor al unui gol pe contraatac, după o angajare perfectă a fostului golgheter al Superligii. Primul sfert s-a încheiat cu scorul de 4-2 în favoarea echipei gazdă.

CSM Digi a marcat prima şi în secvenţa a 2-a a partidei. Autorul golului a fost acelaşi Georgescu, care a beneficiat de o deviere din blocajul defensivei adverse. Egalarea a venit însă la următoarea posesie, Alex Popoviciu punctând de la distanţă după ce a profitat de marcajul larg al lui Dinamo. Oradea a revenit în avantaj după reuşitele lui Kadar şi Cupic, iar la jumătatea partidei scorul a fost de 6-5 în favoarea campioanei en-titre.

Dinamo a egalat situaţia pe tabela de marcaj în debutul sfertului III. CSM Digi a parcurs apoi o perioadă modestă din punct de vedere ofensiv, ratând mai multe ocazii, incluzând trei superiorităţi numerice. În apărare, însă, jocul echipei conduse de Ciprian Cîmpianu a funcţionat foarte bine. Ramiro Georgescu a punctat la ultima acţiune a secvenţei şi CSM Digi a terminat actul al treilea în avantaj, scor 7-6.

Sfertul decisiv a demarat cu reuşita echipei din Bucureşti, portarul Gojko Pijetlovic fiind imprecis la recepţia mingii după un şut de la mare distanţă. Portarul CSM-ului a reuşit o paradă de senzaţie la următoarea acţiune de joc, când un jucător de la Dinamo s-a aflat în relaţie unu la unu cu apărătorul buturilor orădene. Alex Popoviciu a punctat pentru a doua oară în această partidă, pentru a readuce Oradea la conducere spre jumătatea secvenţei decisive. CSM-ul a ratat pentru a doua oară o lovitură de pedeapsă în această partidă, iar Dinamo a egalat la faza imediat următoare. Kadar s-a revanşat pentru penalty-ul ratat şi a punctat pentru a doua oară din acţiune în acest joc. Amfitrionii au egalat la 9, iar CSM Digi Oradea a avut ultima posesie a meciului, însă fără sorţi de izbândă.

Meciul a fost decis, aşadar, la loviturile de pedeapsă. Ambele echipe au marcat primele trei aruncări executate, Andrei Georgescu ratând primul pentru Dinamo. Tiberiu Negrean a înscris apoi ultima lovitură de pedeapsă şi CSM Digi s-a impus cu scorul de 14-13.

Marcatorii echipei orădene în acest meci au fost: Ramiro Georgescu – 3 goluri, Popoviciu şi K. Kadar – câte 2 goluri, Cupic şi Dunca - câte un gol fiecare.

Cu scorul general de 3-0, CSM Digi Oradea a trecut de Dinamo în semifinale şi se va pregăti acum de ultimul act al competiţiei, unde va întâlni învingătoarea confruntărilor dintre Sportul Studenţesc şi Steaua.