Echipa orădeană de polo CSM Digi şi-a pierdut căpitanul, după ce Nicolae Diaconu nu şi-a mai prelungit contractul cu campioana României şi a preferat să semneze pentru următorii doi ani cu Steaua, vicecampioana naţională.

"Ne-a anunţat încă de săptămâna trecută. Aceasta este decizia lui. Cu siguranţă vom găsi înlocuitor", a declarat Dorin Roşca, organizator de competiţii, în conducerea echipei orădene.

În prezent, Diaconu se află la pregătiri cu echipa naţională, care se antrenează pentru Campionatul European de la Budapesta, de luna viitoare. Într-o intervenţie la Digi24 Oradea, sportivul a precizat că decizia luată nu are legătură cu oferta financiară făcută de Steaua.

"Pentru mine, câştigarea cu Oradea a acestor titluri a fost cel mai bun rezultat pe care l-am avut vreodată. Bineînţeles, mi-am dorit foarte mult să-mi închei cariera la Oradea. Din păcate, nu a fost să fie", a spus sportivul în vârstă de 34 de ani.

"Din păcate, în acest an va trebui să mă despart, dar eu trebuie să-mi continui cariera de jucător profesionist. Nu am uitat niciodată aceşti ani jucaţi la Oradea. Cine ştie, poate într-o zi mă voi întoarce ca şi jucător, ca şi antrenor. Nu se ştie niciodată", a mai arătat el.

Pe lângă Nicolae Diaconu, Steaua l-a mai achiziţionat în această vară şi pe Andrei Buşilă, un alt poloist care a evoluat la Oradea, dar care sezonul trecut a jucat în Ungaria, la Debrecen.

La orădeni însă discuţiile cu jucătorii se poartă în continuare, cu unii dintre aceştia parafându-se deja noi înţelegeri.

Directorul CSM, Florin Birta, susţine că s-a înţeles până acum pentru a continua la Oradea şi în sezonul viitor, cu: antrenorul Dorin Costrăş, portarul Pjetlovic, T. Negrean, Popoviciu şi Cupic (sunt acorduri de principiu, nu au semnat încă) şi că se discută în continuare şi cu ceilalţi componenţi ai echipei din vechiul sezon, cărora, de asemenea, acum în vară, le-au expirat contractele...

Pe de altă parte, fără a se preciza nume, conducerea CSM Digi intenţionează să mai transfere şi alţi jucători. "În această vară, până pe 1 august, când vor demara pregătirile pentru noul sezon, avem timp suficient să ne alcătuim o echipă aşa cum ne-o dorim", a mai precizat Dorin Roşca.