Echipa de polo juniori I a clubului Crişul Oradea a câştigat din nou titlul naţional, după ce a înregistrat trei victorii şi două rezultate de egalitate în cel de-al doilea şi ultimul turneu final din cadrul Campionatului Naţional.

Turneul s-a desfăşurat la Bucureşti, în Bazinul Steaua, de joi până duminică şi a adus partide foarte interesante, pline de suspans.

Echipa orădeană, pregătită de antrenorii Eugen Băjenaru şi Kadar Kalman, a pornit favorită, după ce a ocupat primul loc la primul turneu, desfăşurat la Arad. Pe locul al doilea, la egalitate de puncte, s-a situat Triumf Bucureşti.

Echipa CS Crişul a debutat în turneu cu un rezultat de egalitate, scor 12-12, cu AMEFA Arad, timp în care Triumf a învins Dinamo, cu 10-7, şi a trecut pe primul loc.

În următoarele partide însă, jucătorii de la Crişul s-au impus cu 12-8 în faţa Stelei, cu 17-6 în disputa cu Viitorul Cluj-Napoca şi cu 10-5 în confruntarea cu Dinamo. Cum, între timp, Triumf, a pierdut cu 6-9, în faţa Stelei, orădenii au revenit pe primul loc, înaintea ultimei etape, în care s-au duelat tocmai cu bucureştenii de la Triumf, într-o adevărată finală a competiţiei.

Meciul, în care jucătorii de la Crişul aveau nevoie şi de un rezultat de egalitate, a început în trombă pentru ei, conducând la un moment dat cu scorul de 5-0. Nu a fost suficient însă, fiindcă poloiştii de la Triumf au început o cursă solitară de urmărire şi, în sfertul III, au egalat scorul la 5. Din acel moment nicio echipă nu s-a putut desprinde, partida încheindu-se la egalitate, scor 9-9, fapt care a menţinut echipa orădeană pe primul loc, care astfel şi-a adjudecat din nou titlul naţional.

Pe lângă trofeul, diplomele, medaliile şi tricourile de campioni ai României, poloiştii orădeni au mai cucerit un titlu, acordat celui mai tehnic jucător al campionatului, Cătălin Alexa.

Echipa de polo juniori I a clubului Crişul Oradea pregătită de antrenorii Eugen Băjenaru şi Kádár Kálmán şi care şi-a păstrat titlul de campioană, cucerit anul trecut, a avut componenţa: Doru Maior, Andrei Pop - portari; Szilágyi Otto, Tiberiu Dolha, Remus Barbu, Cătălin Alexa, Maczkó Márk, Péntek Zsolt, Alex Sfârle, Szabó Rolánd, Bogdan Paleacu, Claudiu Alb, Vlad Ban, Răzvan Ban, Dănuţ Buzle, Alex Corodeanu, Cristian Tomele, Vlad Tâmpu şi Cristian Terec.