Deşi pornea ca marea favorită după primul turneu final, desfăşurat la Bucureşti, când s-a impus în toate cele cinci partide susţinute, echipa orădeană de polo pe apă juniori III CS Crişul a ratat incredibil adjudecarea titlului naţional.

Ratarea obiectivului s-a produs tocmai în bazin propriu, la Bazinul Olimpic "Ioan Alexandrescu", unde, în turneul al doilea şi ultimul, final, al Campionatului Naţional, jucătorii orădeni au abordat destul de relaxat turneul şi au cedat ultimul meci, şi cel mai important, cu CSS nr. 3 Steaua Bucureşti. Au pierdut astfel "la mustaţă" şi lamentabil un titlu de campioană care i-a fost la îndemână.

Echipa antrenată de Ciprian Câmpianu a început totuşi destul de bine turneul retur, câştigând la scoruri concludente partidele cu Rapid, cu 8-0, cu AMEFA Arad, cu 11-6, cu CSM Oradea, cu 14-6, şi cu CER Bucureşti, scor 14-2. Din păcate însă ultimul joc, cel cu bucureştenii de la CSS nr. 3 Steaua, principalii contracandidaţi, a stricat sărbătoarea polo-ului de pe Crişul Repede, care tocmai se pregătea să jubileze pentru adjudecarea tuturor titlurilor posibile pe plan naţional, de la seniori şi senioare până la juniori.

Juniorii III de la Crişul aveau la dispoziţie două variante pentru a intra în posesia titlului, victoria şi rezultatul de egalitate. Din păcate şi pe fondul unor greşeli de arbitraj, bucureşteni au izbutit să se impună în cele din urmă, la limită, cu 5-4, dar suficient pentru a-şi adjudeca locul I.

Astfel, CS Crişul şi CSS nr. 3 Steaua au terminat la egalitate de puncte turneul final (câte 27), dar şi la egalitate în rezultatele directe (11-11, 7-6 pentru orădeni la Bucureşti, respectiv 5-4 pentru bucureşteni la Oradea) şi chiar şi la golaverajul general (+65). În aceste condiţii, diferenţa s-a făcut pe baza numărului mai mare de goluri marcate, capitol la care bucureştenii au fost superiori, cu 121 de reuşite, faţă de numai 101 ale orădenilor.

Rezultatul i-a demoralizat complet pe tinerii poloişti orădeni. "Deşi s-au mobilizat pentru acest turneu, băieţii au fost copleşiţi de emoţii la ultimul joc, lucru care a dus la pierderea disputei. Chiar dacă nu ne vine să credem, aceasta este realitatea", a spus după joc tehnicianul Ciprian Câmpianu.

"Acum nu ne rămâne decât să plângem, deşi puteam foarte bine să ne bucurăm şi să sărbătorim. Şi eu personal, îmi asum o parte din vină, dar va trebui să analizăm toate aspectele care au dus la ratarea trofeului. Am abordat superficial unele meciuri la Oradea. În orice caz, chiar şi dacă obţineam titlul, vom face o revizuirea la secţia de polo de la club în următoarea perioadă", a declarat Ionel Bungău, directorul CS Crişul.

Componenţii echipei CS Crişul, devenită, astfel vicecampioană naţională, au fost: Darius Zembrea, Raul Cuibuş (portari), Şerban Mureşan, Török Tamás, Szabó István, Gábor Norbert, Cristian Terec, Pop Áron, Kováts Viktor, Gui Zalán, Antonio Alexandrescu, Hainer Erik, Remus Mudura, David Mudura şi Bogdan Remeş (jucători de câmp).

Cealaltă formaţie orădeană de la turneu, CSM, pregătită de Petre Gepian, a încheiat turneul final pe locul V, înregistrând patru înfrângeri şi o singură victorie (13-4 cu CER Bucureşti).