Victorii astronomice pentru campioana României la polo în etapa a 6-a a returului Superligii Naţionale. Evoluând în bazin porpriu, formaţia orădeană CSM Digi s-a impus sâmbătă clar în faţa echipei adverse Politehnica CSM, cu scorurile de 30 la 3 şi 23 la 2.

Meciurile, desfăşurate la Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu, au fost dominate cu autoritate de către elevii antrenorului Cornel Gordan. În prima confruntare, de la ora 12, CSM Digi s-a impus pe reprize cu 7-2, 10-0, 6-0 şi 7-1 în faţa unui adversar care nu se regăsea. Cu toate că antrenorul orădean a rulat mai mult jucătorii mai puţin folosiţi în meciurile cu rivalele din campionat, aceştia au reuşit să marcgheze gol după gol, iar astfel tânărul poloist Mircea Samuilă a avut prilejul să se remarce cu cele 7 goluri înscrise. El a fost urmat de George Tarnoveţchi şi Kincses Attila, fiecare cu câte 5 goluri.

În meciul al doilea, desfăşurat la un interval de doar câteva ore, de la ora 16, CSM-ul a început şi mai în trombă partida, conducând deja după primele 8 minute cu scorul de 9-0.
În sfertul al doilea, poloiştii orădeni au mai redus din tempo, marcând doar de 3 ori, în timp ce adversarii lor şi-au trecut în cont primul gol al partidei.

După pauză, sferturile 3 şi 4 au fost dominate cu autoritate de către jucătorii echipei campioane, care s-au impus în aceste reprize cu 6-0 şi 5-1. În disputa a doua, Nicolae Deaconu, George Tarnoveţchi şi Kincses Attila şi-au trecut fiecare în cont câte 4 goluri. Ei au fost urmaţi îndeaproape de Mircea Samuilă şi Mihnea Chioveanu, cu câte 3 înscrieri.

Această dublă confruntare a fost penultima din sezonul regulat pentru CSM Digi Oradea înaintea celor 4 turnee finale care vor reuni la start doar primele patru clasate.

În ultima dublă confruntare a Superligii naţionale, formaţia orădeană va evolua la Bucureşti, în bazinul echipei Dinamo, pe datele de 5 şi 6 martie.

Până atunci însă iubitorii poloului pot vedea la lucru echipa naţională a României la Oradea pe 22 februarie, când, cu începere de la ora 18, la Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu prima reprezentativă a ţării va întâlni selecţionata similiară a Rusiei. Costul unui bilet de intrare va fi de 5 lei.


CSM Digi Oradea - Poli CSM Cluj, 30-3 (7-2, 10-0, 6-0, 7-1) şi 23-2 (9-0, 3-1, 6-0, 5-1)

Pentru CSM Digi au marcat: Barat - Samuilă 7+3, Deaconu 3+4, Chioveanu: 1+3, Popoviciu: 3+0, Tarnoveţchi 5+4, Kincses: 5+4, Kadar: 4+1, Negrean: 2+2, Baidoc: 0+1, Monostori 0+1. Antrenor: Cornel Gordan