Campioana României la polo, CSM Digi Oradea, a făcut pasul decisiv pentru calificarea în turul trei al Cupei LEN, după ce s-a impus categoric, scor 18-8 (3-3, 4-0, 4-1, 7-4), în faţa ruşilor de la Dinamo Moscova.

Doar o repriză au rezistat ospeţii să ţină piept orădenilor, care au tratat cu destulă lejeritate debutul partidei. Ruşii s-au aflat la conducere în primele minute, dar de fiecare dată au fost egalaţi, 3-3.

Odată cu debutul sferului secund, CSM Digi Oradea şi-a "intrat în mână" şi a marcat de şase ori consecutiv prin Kadar, Samuilă (de două ori), Tarnovetchi, Chioveanu şi Andrei Creţu. A fost cea mai bună perioadă de joc a campionilor României, scorul de 9-3 fiind majorat până la finalul sfertuluii trei la 11-4.

În ultima parte a meciului s-au marcat nu mai puţin de 11 goluri, 7 în poarta rusului Gussev şi 4 în poarta lui Barat, tot atâtea câte a încasat în primele trei sferturi.

Scorul final de 18-8 putea fi mai mare, dar orădenii au preferat să se menejeze pentru dificila partidă pe care o au de disputat duminică, de la ora 11.30, în întâlnirea directă cu italienii de la Brixia Leonessa Brescia, favorita grupei F.


Golurile echipei orădene au fost marcate de: Kadar 3, Samuilă 2, Baidoc 1, Tarnovetchi 1, Chiovean 1, Kincses 3, A. Creţu 3, Monostori 1, Negrean 3 în timp ce pentru Dinamo

Pentru Moscova au înscris: Novoksenov 3, Krasnov 2, Fatakhutdinov 1, Yuferov 1, Boyko 1.


În cel de-a doilea meci a zilei de sâmbătă s-au întâlnit Brixia Leonessa Brescia şi PAOK Salonic, italieni, net superiori, s-au impus cu scorul de 14-7.

Duminică se vor disputa ultimele două partide. De la ora 10.00 Dinamo Moscova va întâlni pe PAOK Salonic, pentru ca de la ora 11.30 CSM Digi Oradea să-şi dispute primul loc în clasament cu italienii de la Brixia.

Învingătoarea va fi cap de serie în turul următor, în timp ce ocupanta locului secund va face parte din urna a doua valorică.