CSM Digi Oradea a câştigat toate cele trei partide disputate în acest weekend în cadrul turului doi preliminar al LEN Trophy, la Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu. După victoriile cu PAOK Salonic şi Dinamo Moscova, duminică, orădenii s-au impus şi în faţa echipei italiene Leonessa Brescia, cu scorul de 8-4.

Orădenii nu aveau o amintire prea bună despre întâlnirile cu echipa italiană, care i-a învins, de două ori, la Oradea. Dar duminică, au intrat în bazin hotărâţi să câştige şi partida cu Leonessa Brescia, care pe lânga miza câştigării grupei, a stabilit şi echipa care se va situa în urna capilor de serie, un avantaj deloc de neglijat.

CSM Digi Oradea a deschis scorul prin Creţu şi chiar dacă italienii au egalat la unu, după primul sfert al partidei orădenii conduceau cu 3-1. Italienii au mai redus din handicap, însă două goluri consecutive marcate de Kadar şi Kincses au mărit avansul orădenilor la trei goluri, 5-2, diferenţă de scor care s-a înregistrat şi la pauza mare, când scorul era de 6-3.

Aflat într-o formă de zile mari, Barat a închis poarta orădenilor în sfertul trei, care a permis campioanei României să sprinteze decisiv spre victorie, 8-3. În ultima parte a întâlnirii, CSM Digi Oradea s-a menajat, la păstrarea rezultatului, finalul întâlnirii consfinţind victoria orădenilor cu 8-4.

"Suntem fericiţi pentru această victorie. Nu a fost aşa de uşoară cum a părut, dar noi azi am avut un portar în zi excelentă, care a apărat tot ce era de apărat. Vreau să mulţumesc publicului care ne-a fost de mare ajutor la obţinerea acestei calificări", a declarat Kadar Kalman, la finalul partidei.

Partidele din optimile Cupei LEN să vor disputa luna viitoare, Oradea având şanse reale de-a aduce una din grupele optimilor în Bazinul Ioan Alexandrescu.


La fel ca în partida cu Dinamo Moscova, şi în meciul cu Leonesa Brescia antrenorul Cornel Gordan s-a bazat pe: Barat D.Creţu (portari), Samuilă 2+1, Baidoc 1+0, Diaconu, Chioveanu 1+0, Popoviciu, Tarnoveţchi 1, Kincses 3+2, A. Creţu 3+2, Monostori 1, Kadar 3+1, Negrean 3+2.


Rezultate:

CSM Digi Oradea - PAOK Salonic 12-7
Dinamo Moscova - Brixia Leonessa Brescia 3-17
CSM Digi Oradea - Dinamo Moscova 18-8
Brixia Leonessa Brescia - PAOK Salonic 14-7
PAOK Salonic - Dinamo Moscova 5-9
CSM Digi Oradea - Brixia Leonessa Brescia 8-4


Clasament

1. CSM Digi Oradea 3 3 0 0 38-19 9
2. Leonessa Brescia 3 2 0 1 35-18 6

3. Dinamo Moscova 3 1 0 2 20-40 3
4. PAOK Salonic 3 0 0 3 19-35 0