Campioana României la polo, formaţia CSM Digi, şi-a continuat triumfătoare parcursul din noua ediţie a Superligii Naţionale. În etapa a treia a competiţiei, echipa orădeană a învins din nou în bazin propriu formaţia bucureşteană Steaua. După ce vineri, în prima partidă, elevii antrenorului Toth Laszlo s-au impus cu scorul de 13-6, sâmbătă, în jocul revanşă, au câştigat cu 12-8 şi şi-au consolidat prima poziţie a clasamanetului.

În prima confruntare, poloiştii orădeni au debutat furtunos, reuşind să înscrie încă din primul sfert patru goluri, timp în care au primit două. De asemenea sfertul al doilea l-au câştigat cu 3-1, pentru ca după pauza mare să se distanţeze şi mai clar pe tabela de marcaj, în primele 8 minute din partea secundă marcând patru goluri şi primind unul singur. Ceva mai relaxaţi pe final, jucătorii formaţiei campioane au încheiat ultimul sfert la egalitate, scor 2-2, dar şi-au adjudecat suficient de clar prima dispută cu bucureştenii de la Steaua, la o diferenţă de 7 goluri, cu 13-6.

Principalul marcator în acest joc a fost Buşilă, autorul a trei goluri, în timp ce Samuilă, Szabo Botond, Nicolae Diaconu şi Andrei Creţu şi-au trecut în cont câte două reuşite, iar Ghiban şi Matei câte un gol.

În meciul de sâmbătă, formaţia orădeană a început iarăşi destul de bine partida şi după ce în primele 8 minute au condus cu 4-1, s-au mai relaxat în sfertul al doilea, iar la pauza mare conduceau cu 5-4. Sfertul al treilea a fost foarte echilibrat, astfel că fiecare echipă a reuşit să îşi concretizeze pe tabela marcaj câte două acţiuni ofensive. Ultimul sfert a fost cel decisiv. Deşi s-a pornit cu avantajul de un singur gol în favoarea formaţiei gazdă, aceasta s-a mobilizat destul de bine şi în ultimele 8 minute a mai înscris încă 5 goluri, timp în care steliştii au mai marcat doar de două ori.

Astfel echipa campioană şi-a adjudecat şi această confruntare, cu 12-8.

Kadar Kalman şi Nicolae Diaconu au fost golgheterii orădenilor în această partidă, cu câte trei reuşite, în timp ce Andrei Creţu şi Szabo Botond au înscris câte două goluri, iar Matei şi Buşilă câte unul.

Într-o altă partidă din runda a treia a Superligii Naţionale la polo pe apă cealaltă formaţie din Oradea, Crişul, a învins tot în bazin propriu echipa Rapid Bucureşti cu scorul de 9-5, după ce şi-a adjudecat toate cele 4 sferturi cu 2-1, 3-2, 3-2, 1-0. Sfârle, cu 4 goluri, şi Alexa, cu 3, au fost cei mai eficace jucători din această dispută.

Runda a treia a mai programat însă şi confruntarea dintre echipele bucureştene Sportul Studenţesc şi Dinamo, încheiată în favoarea dinamoviştilor cu scorul de 18-5.