Naţionala de polo a României s-a distrat cu reprezentativa Marii Britanii, vineri, în meciul de debut în grupa de calificare la Campionatul European. În Bazinul Olimpic de la Oradea, românii i-au umilit pe englezi cu scorul de 17 la 5.

Totuşi, delegaţia oaspeţilor îşi punea speranţele într-o evoluţie bună care să-i permită înscrierea la turneul olimpic de la Londra 2012. Însă românii le-au dat o lecţie de polo fără să forţeze.

Bătălia pentru golgheterul meciului s-a dat tot între jucătorii români. Cel mai iubit jucător de către publicul de la Oradea, Kadar Kalman a pierdut la limită în faţa lui Cosmin Radu şi Ramiro Georgescu, ambii cu câte patru reuşite.

România întâlneşte, sâmbătă, 1 mai, Olanda, de la ora 16.30 iar duminică, 2 mai, Rusia, de la 10.30. Primele două echipe se califică la turneul final, care va avea loc la Zagreb în toamnă.

România - Marea Britanie 17-5 (7-1; 2-1; 6-1; 2-2)

România: Stoenescu, Drăguşin - C. Radu 4, Negrean 3, Diaconu, Buşilă 1, Matei 1, Kadar 3, Iosep 1, Georgescu 4, Ghiban, Chioveanu, Goanţă. Antrenor: Kovacs Istvan

Marea Britanie: Holland, Scott - Bourne, Thresher, Carpenter, Figes, Rae, Parsonage 2, Curwen 2, Parker 1, Scholefield, Gilbertson, Ryder.