Cu toate că nu a contat pe serviciile celor mai experimentaţi jucători, Andrei Iosep, Cosmin Radu şi Andrei Buşilă, rămaşi la echipele lor de club din străinătate, cu care sunt angrenaţi în meciuri din faza play-off a campionatelor naţionale în care activează, dar nici pe aportul jucătorului Tiberiu Negrean de la CSM Digi Oradea, accidentat, selecţionata României nu a întâmpinat probleme în a se impune în disputa desfăşurată miercuri seară la Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu. Disputa a fost controlată de la început şi până la sfârşit.

Pe reprize, elevii antrenorilor Kovacs Istvan şi Ladislau Balanov s-au impus cu 4-0, 4-0, 3-2 şi 7-1, golgheterul confruntării devenind Alexandru Matei, cu 7 reuşite, dintre care una din aruncare de la 5 metri. De altfel, Alex Matei a înscris primele trei goluri ale jocului, cel de-al patrulea şi ultimul al primului sfert fiind opera lui Mihnea Gheorghe.

Şi în sfertul al doilea ritmul a fost acelaşi, cu patru goluri ale tricolorilor, timp în care poarta lui Dragoş Stoenescu nu a fost periclitată niciodată. Au marcat în acest sfert: Mihnea Chioveanu, Nicolae Diaconu, din penalty, şi Alex Matei, de două ori.

După pauza mare jocul a fost ceva mai echilibrat, în sfertul al treilea reuşind şi ucraineeni să înscrie primele goluri, două la număr, prin Shilyn, în timp ce România a replicat prin Alex Matei, N. Diaconu şi M. Chioveanu.

Ultimele 8 minute, cele ale sfertului IV, au fost însă în totalitate la discreţia poloiştilor români, care s-au distrat pur şi simplu cu adversarul , înscriind de 7 ori, prin Oanţă, M. Gheorghe, A. Matei, Cotrău, de trei ori, şi R. Georgescu. În acest interval doar o singură dată a fost periclitată poarta echipei tricolore, prin acelaşi Shilyn.

Cu rezultatul final de 18-3, reprezentativa României a obţinut o victorie care-i consolidează prima poziţie a clasamentului grupei, cu punctaj maxim, având patru victorii din tot atâtea posibile.

Deşi mai au de disputat încă două jocuri, poloiştii români nu mai au cum pierde calificarea pentru barajul turneului final al Campionatului European, programat anul viitor, în Olanda, la Eindhoven.