Echipa naţională de polo pe apă a României a fost învinsă şi în cel de-al treilea meci pe care l-a disputat joi seară la Campionatul European din Olanda, de la Eindhoven. Poloiştii tricolori au cedat cu scorul de 8-11 în faţa reprezentativei Muntenegrului şi sunt la a treia înfrângere din tot atâtea posibile.

Diferenţa în joc s-a făcut încă din prima repriză, când în numai trei minute adversarii s-au desprins la 3 goluri, după mai multe greşeli ale jucătorilor români. Muntenegrenii nu au lăsat nicio speranţă echipei României, care şi-a revenit prea târziu în joc pentru a mai reuşi ceva.

Astfel, primul sfert a fost adjudecat de ex-iugoslavi cu scorul de 5-2, cel de-al doilea tot de ei cu 3-2. În sfertul III scorul a fost egal, 1-1, iar în ultimele 8 minute elevii antrenorului Kovacs Istvan s-au impus numai cu 3-2, insuficient pentru a surmonta diferenţa de pe tabelă. Cu scorul general de 11-8, muntenegrenii şi-au adjudecat, în cele din urmă, meritat acest joc.

Chiar şi cu trei înfrângeri în grupă, jucătorii români îşi pot îndeplini obiectivul. Ideal ar fi să termine pe locul 5 în grupă, pentru a avea un parcurs mai uşor, dar şi de pe ultima poziţie, pe care se află în acest moment, România poate juca mai departe, chiar şi pentru locurile 7-8. Vineri este zi de pauză pentru tricolori, după care urmează o altă confruntare dificilă. Sâmbătă de la ora 14 România întâlneşte Serbia, câştigătoarea Ligii Mondiale, medaliată cu argint la Mondialele de la Shanghai şi cu bronz la ediţia trecută a CE.

În etapa a III-a a grupei A, Serbia a învins, de altfel, Croaţia cu scorul de 15-12. În celălalt meci al zilei din grupă, Germania - Spania 16-10.

De precizat faptul că antrenorul Kovacs Istvan va lipsi de pe banca tehnică a echipei României în jocul de sâmbătă, el primind cartonaşul roşu din partea arbitrilor pe finalul jocului cu muntenegrenii.


România - Muntenegru 8-11 ( 2:5, 2:3,1:1,3:2)

România: Stoenescu, Radu 3, Negrean, Diaconu, Iosep 1, Buşilă, Matei, Chioveanu, Goanţă 1, R. Georgescu 1, Ghiban 2, Kadar, Drăguşin. Antrenor: I. Kovacs

Muntenegru: Radic, Brguljan 1, Paskovic 1, Petrovic 1, Klikovac, Radovic 2, M. Mladjan 3, N. Janovic, Zlokovic 2, Gojkovic 2, Jokic, Scepanovic. Antrenor: R. Perovic

Arbitrii: Taylan Emanuel (Turcia) şi Gomez Filippo (Italia)