Echipa naţională de polo a României şi-a continuat vineri parcursul bun din ultima perioadă de la Campionatul European din Olanda, de la Eindhoven. Astfel, după ce a fost învinsă în grupă de Croaţia, selecţionata ţării noastre, cu 5 jucători ai CSM Digi Oradea în componenţă, a reuşit să-şi ia revanşa, într-un meci contând pentru locurile 7-10.

Poloiştii români s-au impus la loviturile de departajare, cu scorul de 16-15, după ce la finele timpului regulamentar de joc scorul era egal 10-10, iar după reprizele de prelungiri tot egal, 12-12.

Trei reprize poloiştii români au fost la conducerea jocului, dar au lăsat garda jos în ultima repriză, când au primit numai puţin decât 5 goluri. S-a intrat în prelungiri şi, pe rând antrenorul Istvan Kovacs şi-a văzut toţi fundaşii trimişi pe banca tehnică. Cei care au rămas au crezut în continuare însă că pot să învingă si au trimis întâlnirea la penalty-uri.

Din fericire, soarta a ţinut de această dată cu România. Muslim şi Karac au ratat două lovituri de penalitate, Diaconu a trimis şi el mingea în bară dar Negrean a lăsat presiunea de o parte şi a adus victoria.

Succesul în faţa Croaţiei de vineri este cu atât mai important cu cât el survine în faţa campioanei continentale en-titre şi califică echipa României pentru turneul preolimpic de la Edmonton (Canada). Mai mult, reprezentativa tricoloră, şi-a asigurat şi locul pentru mondialele de la Barcelona, de peste doi ani.

Echipa antrenată de Istvan Kovacs va juca sâmbătă pentru locurile 7-8, cu Spania, formaţie care a învins Olanda cu 14-9. Meciul este programat de la ora 11.30.


Romania - Croaţia 16-15 (4-2, 3-2; 2-1, 1-5, 0-1, 2-1; 4-3)

România: Stoenescu, Radu 4, Negrean 3, Diaconu 1, Iosep 3, Busila 1, Matei, Chioveanu 2, Goanţă 1, Ghiban, Kadar 1, Drăguşin. Antrenor: I. Kovacs

Croaţia: Pavic, Buric, Boskovic 1, Dobud, Jokovic 4, Muslim 1, Karac 1, Buslje, Sukno 6 , Barac 2, Paskvalin, Obradovic, Buljubasic. Antrenor: R.Rudic