Echipa de polo seniori a României a fost învinsă miercuri seară în deplasare, în Italia, de reprezentativa ţării gazdă, cu scorul de 11-5, în cadrul Ligii Naţionale.

Ex-orădeanul Tiberiu Negrean a fost cel care a deschis scorul, dar până la finalul primului sfert situaţia s-a reechilibrat, italienii egalând la 1.

În sfertul secund, gazdele s-au desprins, înscriind de trei ori, în timp ce pentru tricolori a marcat doar orădeanul Ramiro Georgescu.

După pauza mare, partida s-a reluat într-o notă de echilibru, sfertul III încheindu-se la egalitate, 1-1, prin golul echipei României reuşit de Tibi Negrean.

De la 6-3 înaintea ultimelor 8 minute, din păcate în ultimul sfert s-a ajuns la 11-5, italienii desprinzându-se clar pe tabelă şi câştigând mai uşor decât s-ar fi aşteptat.

În tribune s-au aflat aproximativ 1.500 de spectatori, dintre care circa 40 au fost români.

În clasament, Italia a acumulat acum 6 puncte şi se află pe locul II, la egalitate de puncte cu Ungaria. România a rămas pe locul III, cu 2 puncte.

În etapa viitoare, a IV-a, poloiştii români întâlnesc vineri, în deplasare, Ungaria.


Italia - România 11-5 (1-1, 4-1, 1-1, 5-2)

România: Dragoş Stoenescu, Mihnea Gheorghe, Tiberiu Negrean 2 goluri, Nicolae Diaconu, Andrei Iosep, Andrei Buşilă, Alexandru Matei, Mihnea Chioveanu, Dimitri Goanţă, Ramiro Georgescu 1, Alexandru Ghiban 2, Alex Popoviciu, Mihai Drăguşin. Antrenor: Vlad Hagiu