Deşi s-ar părea că dacă folosim e-mail-ul în locul poştei suntem o civilizaţie mai ecologică, cercetătorii spun că nici vorbă să fie aşa. Trimiterea a opt mesaje electronice poluează la fel de mult ca o maşină care rulează un kilometru pe şosea.

Studiul a fost realizat de Agenţia Franceză pentru Mediu şi Controlul Energiei. Fiecare megabit de corespondenţă electronică produce 19 grame de dioxid de carbon, din cauza diferitelor servere şi computere care trebuie alimentate în momentul trimiterii unui e-mail.

Având în vedere că zilnic sunt trimise, la nivel mondial, 250 de miliarde de e-mail-uri, specialiştii spun că vorbim despre un impact ecologic foarte mare.Mai mult, cu cât mesajul electronic are mai multă "greutate", adică ataşamente care îl încarcă, cu atât este mai poluant.

De asemenea, trimiterea către mai multe adrese de e-mail deodată multiplică de patru ori poluarea cu dioxid de carbon. Agenţia a estimat că un singur francez utilizator de e-mail produce 13,6 tone de dioxid de carbon anual, doar prin mail-urile trimise şi primite.