O echipă mixtă de control - formată din reprezentanţi ai Gărzii de Mediu, Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bihor, ABA Crişuri şi Companiei de Apă Oradea - a dat peste imagini de-a dreptul ruşinoase, la o staţie de pompare a apelor uzate din apropierea hotelului DoubleTree by Hilton din Oradea.

Pentru că orădenii care locuiesc în zona străzii Adevărului au aruncat la toaletă scutece, absorbante şi alte deşeuri textile, staţia cu pricina a fost colmatată, iar apele menajere au debuşat, ajungând în pârâul Negru, care coboară pe dealuri în zonă, iar apoi direct în Crişul Repede.

„În zona de deversare a pârâului, apa prezenta un aspect şi miros specific apelor uzate menajere şi o spumare specifică detergenţilor”, a transmis Garda de Mediu Bihor.

Specialiştii Companiei de Apă Oradea au montat baraje flotante şi au folosit materiale absorbante de tip Bentosorb, pentru a opri poluarea de pe râu.

De asemenea, staţia de pompare de pe str. Adevărului a fost decolmatată de deşeurile textile.

Este evident că vinovaţii pentru această poluare nu pot fi identificaţi. La fel de clar cum este că, dacă aceştia îşi vor păstra practicile, deversări mizerabile ar putea să mai apară...