Vrând să bifeze cât mai multe realizări în campania electorală, PSD scoate de la naftalină proiectele vechi ale Oradiei.

După ce viceprimarul PSD al municipiului, Ovidiu Mureşan, a anunţat marţi că în oraş se vor construi şase blocuri ANL, vineri şeful PSD Bihor, Ioan Mang, a vestit o nouă investiţie deblocată: construcţia campusului şcolar.

Pentru acest proiect, Primăria orădeană caută finanţare din 2008. Pentru că n-a primit bani de nicăieri, municipalitatea a ridicat un corp de clădire, folosit acum de Colegiul Economic Partenie Cosma, din bani proprii.

În luna mai a acestui an, consilierii locali ai Oradiei au decis să actualizeze proiectul în valoare de 42,5 milioane lei, din care 8,2 milioane au fost deja cheltuite, şi să ceară finanţare Ministerului Dezvoltării.

Acum, proiectul a ajuns pe masa ministrului Liviu Dragnea. "Am fi vrut să fie gata contractul săptămâna trecută, ca să fie semnat în timpul vizitei ministrului la Oradea, dar nu s-a reuşit", a declarat Ioan Mang, vineri, într-o conferinţă de presă. Mang a precizat, totodată, că acesta va fi semnat în perioada următoare.

Preşedintele PSD Bihor a mai anunţat că Guvernul Ponta a deblocat şi alte lucrări la unităţi de învăţământ din Bihor, lucrări care au demarat mai demult, dar au fost sistate în timpul guvernării Boc.

În aceeaşi conferinţă de presă, Mang a ţinut să precizeze şi alte realizări ale Guvernului Ponta în domeniul educaţiei, cum ar fi reîntregirea salariilor cadrelor didactice, cadorisirea cu câte 150 de euro a 250.000 de profesori din învăţământul preuniversitar şi alţi 40.000 din universităţi, bani ce nu trebuie decontaţi şi pe care dascălii îi pot folosi oricum, conectarea la internet a 2.446 de şcoli din mediul rural şi urban mic, achiziţia a 600 de microbuze şcolare ori alocarea pentru educaţie, în 2013, a sumei de 22 miliarde lei, cu 2 miliarde mai mult decât în 2012.