Un pompier din Ştei a avut nevoie de ajutorul colegilor paramedici, după ce a devenit victimă în timpul unei misiuni.

Luni dimineaţă, în jurul orei 7.30, trei echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana au fost mobilizate pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă din Băiţa. Când au ajuns acolo, flăcările se manifestau la coşul de fum şi acoperişul locuinţei şi riscau să cuprindă întregul imobil.

Potrivit maiorului Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana, pompierii au reuşit să localizeze incendiul în circa 10 minute, dar, în timp ce interveneau, coşul de fum s-a surpat şi o parte din el s-a prăbuşit peste un militar, care îşi asigura colegul care refula apa de pe scara culisabilă.

"Pompierul rănit la unul din membrele inferioare a fost asistat de colegii paramedici ai subunităţii şi transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe", a precizat Roşca.

În urma incendiului, pe lângă coşul de fum, s-au mai distrus circa trei metri pătraţi de acoperiş şi trei metri liniari de grindă de lemn. Flăcările nu au cuprins însă şi camerele casei.

Cercetările făcute de pompieri au indicat faptul că incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de un coş de fum amplasat necorespunzător sau neprotejat termic faţă de materialele combustibile.