Un pompier militar din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana al judeţului Bihor a salvat o viaţă în afara misiunilor de serviciu.

Miercuri dimineaţă, aflat în timpul său liber, plutonierul major Ionuţ Cătălin Buhăţel, mergea cu soţia lui spre centrul Oradiei când a observat un bătrânel ce s-a prăbuşit în stradă, imediat după ce a coborât din tramvai în staţia din Piaţa Unirii.

"În acel moment, fără a ezita nici măcar o clipă, plutonierul major Buhăţel Ionuţ a alergat către victima căzută pe trotuar, acordându-i primul ajutor şi efectuând manevre de resuscitare, întrucât septuagenarul intrase în stop cardio-respirator. Spiritul civic, altruismul şi cunoştinţele profesionale ale subofiţerului au făcut posibilă menţinerea în viaţă a bărbatului până la sosirea echipajului SMURD al inspectoratului, care l-a preluat, continuând să-i acorde asistenţă medicală de urgenţă şi l-a transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean", informează ISU Crişana, printr-un comunicat transmis joi.

Septuagenarul este în viaţă, în stare de conştienţă, şi are şanse să sărbătorească în curând, alături de soţia lui, 50 de ani de căsnicie.