Pompierii militari din cinci judeţe din vestul ţării, inclusiv din Bihor, se vor întrece, joi, 7 iulie, și vineri, 8 iulie, în cadrul mai multor competiţii specifice în oraşul Aleşd.

Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, instituţia va găzdui etapa a III-a, zonală, a Concursurilor serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă, la care vor participa echipe de pompieri din judeţele Alba, Arad, Bihor, Hunedoara şi Timişoara.

"Activităţile vor debuta joi, la ora 9, la sediul Staţiei de Pompieri Aleşd, cu festivitatea de deschidere, după care, în acelaşi loc, între orele 9.30 - 11.30, se va desfăşura prima probă de concurs - «Scara de fereastră»", se arată în comunicat.

Tot joi, pe stadionul din acelaşi oraş, salvatorii vor concura la proba "Pista cu obstacole pe 100 de metri", programată între orele 12 şi 14, şi la proba "Ştafeta 4X100 de metri", care va avea loc între orele 17 şi 18.

Ultima probă din cadrul concursului, "Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă", va avea loc vineri, de la ora 10 la 12, iar de la ora 13 va fi organizată festivitatea de premiere.

Echipa care se va situa pe primul loc se va califica la etapa naţională a competiţiei dedicată pompierilor militari.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!