Inspecţia de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana a efectuat, în luna martie, peste 200 de controale la 161 de firme şi 32 de instituţii din 9 localităţi, pentru a depista dacă sunt sau nu respectate normele de prevenire şi stingere a incendiilor. Printre locurile verificate de pompieri s-au numărat şi fostele platforme industriale Criortex şi Alfa, precum şi pieţe agroalimentare.

"S-a urmărit respectarea prevederilor legale privind condiţiile de păstrare, depozitare şi manipulare a materialelor, asigurarea respectării măsurilor de prevenire a incendiilor şi organizarea modului de acţiune în cazul izbucnirii unui incendiu, precum şi asigurarea evacuării în condiţii de siguranţă a persoanelor din spaţii respective", a declarat locotenentul Cristian Herţe, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.

În total, pompierii au depistat 780 de încălcări ale normelor PSI, dintre care 341 au fost soluţionate pe timpul verificărilor. Totuşi, militarii au aplicat şi 438 de sancţiuni, dintre care 152 de amenzi, în valoare totală de 111.000 lei.

Pompierii avertizează că aceste acţiuni de verificare a firmelor şi instituţiilor vor fi continuate, pentru a-i face pe oameni să conştientizeze că efectele incendiilor pot fi mult limitate.