Zece familii sărmane din Bihor, cu peste 30 de copii, vor avea sărbători pascale ceva mai fericite, după ce pompierii militari bihoreni le-au ajutat cu alimente, jucării, haine, rechizite şi bani.

"Pompierii militari bihoreni, la fel ca mulţi oameni de bine, au desfăşurat în această perioadă, la nivelul judeţului, o serie de acţiuni menite a oferi sprijin celor aflaţi în suferinţă, "intervenind" în Sărand, Şinteu, Luncşoara, Peştiş, Tinca, Ciumeghiu, Beiuş, Ştei şi Sălacea, pentru ajutorarea a 10 familii cu peste 30 de copii, a căror bucurie de sărbători depinde de cei din jur", a declarat maiorul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

În Săptămâna Mare, pompierii bihoreni au mers la o familie din Sălacea, unde cei şapte copii, cu vârste între 5 şi 16 ani, orfani de tată şi cu mama bolnavă de cancer, i-au aşteptat cu nerăbdare, răsplătindu-I pe salvatori cu cele mai frumoase daruri: multă bucurie şi zâmbete calde.

În Sărand, militarii au vizitat o familie pe care au mai văzut-o la începutul lunii aprilie, dar în alte împrejurări. Atunci, un incendiu a distrus locuinţa familiei, lăsând pe drumuri o familie cu trei copii de 2, 5 şi 7 ani. Neputând trece indiferenţi pe lângă drama acestei familii, pompierii militari din cadrul Detaşamentului 1 Oradea au pus mână de la mână şi au sprijinit-o financiar, cu produse alimentare şi jucării pentru cei mici.

În Ciumeghiu, pompierii salontani au mers la o familie care a suferit o pierdere şi mai mare: o femeie care traversa strada, cu fetiţa ei de mână, a fost lovită mortal de o maşină. Fetiţa femeii şi cei trei frăţiori ai ei au primit acum daruri, alimente şi sprijin sufletesc.

De asemenea, pompierii aleşdeni au "descins" cu daruri, în Şinteu, Luncşoara şi Peştiş, la familii cu o situaţie financiară precară ori ai căror membri se confruntă cu grave probleme de sănătate, dar şi produse menite a le asigura celor mici şi părinţilor acestora o masă îmbelşugată de Paşte.

"Pentru că investesc nu doar profesional, ci şi sufleteşte în ceea ce fac, pompierii militari bihoreni au fost alături şi de familii greu încercate de soartă, pe care le-au cunoscut în urma unor evenimente tragice. Pompierii militari bihoreni nu au uitat nici de foştii lor camarazi cu grave probleme de sănătate ori de familiile colegilor care au trecut în nefiinţă, personalul subunităţilor din judeţ mobilizându-se pentru a-i ajuta să se bucure de sărbători", a mai declarat Roşca.