Pompierii bihoreni au salvat un câine care a căzut în Groapa Ruginoasă din Parcul Natural Apuseni. Intervenția n-a fost deloc ușoară, iar unul dintre militari, cel care a coborât propriu-zis după patruped, a escaladat cu acesta vreme de o oră pentru a ieși de pe versant.

Incidentul s-a petrecut duminică, patrupedul căzând la o adâncime de peste 50 de metri. 

„În jurul orei 13.40, un turist aflat în drumeție în zona Vârtop a apelat numărul unic de urgență 112, solicitând intervenția echipajelor specializate pentru salvarea unui câine căzut în Groapa Ruginoasă. La fața locului s-au deplasat imediat pompierii Stației Ștei, care au constatat că patrupedul căzuse în ravenă, pe o stâncă, la o adâncime de peste 50 de metri, accesul la acesta fiind îngreunat de versanții abrupți și căderile de pietre”, a transmis luni lt. col. Camelia Roșca, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana.

Cu echipamentele și accesoriile din dotare, pompierii din Ștei l-au asigurat pe unul dintre membrii echipajului, „care a coborât pe peretele abrupt al versantului, aproximativ 55 de metri, pentru a accede la câinele speriat și aflat în pericol de a cădea alte câteva zeci de metri, în gol”. 

sursa foto: ISU Crișana

Când a ajuns în zona în care se afla câinele, pompierul l-a asigurat cu hamul de salvare și l-a legat de el, pentru a-l putea evacua în siguranță. Potrivit informării transmise de lt. col. Roșca, apoi militarul „a procedat la escaladarea versantului, reușind în aproximativ o oră, să-l aducă teafăr, la suprafață”.

Câinele a fost dus ulterior de salvatori în satul de vacanță Vârtop.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!