Militarii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Crişana au intervenit în noaptea de luni spre marţi la un incendiu violent izbucnit la acoperişul şi mansarda unei locuinţe din satul Fâşca, din comuna Vârciorog. Proprietarul casei a sunat la 112 după ce un trecător a observat incendiul şi l-a trezit.

"Timp de aproximativ trei ore şi 15 minute, în intervalul 4.05-7.20, echipajele de pompieri au acţionat cu două autospeciale cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea incendiului, a cărui cauză probabilă a constituit-o un coş de fum necurăţat, operaţiunea continuând până la ora 9, pentru înlăturarea efectelor negative ale evenimentului", a declarat lt. Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.

De altfel, când pompierii au ajuns la incendiu, focul doborâse deja acoperişul. "Observarea târzie a incendiului şi prezenţa materialelor combustibile (acoperiş din lemn cu învelitoare de plăci bituminoase) au favorizat propagarea rapidă a flăcărilor, determinând pagube constând în acoperişul locuinţei, pardoseala din lemn din interiorul mansardei, elemente de mobilier şi aparate electrocasnice", a mai precizat lt. Camelia Roşca. Valoarea acestora nu a fost estimată.

Din fericire, nu au existat persoane rănite, toţi locuitorii aflându-se la parter la producerea incendiului. Pompierii ISU au fost ajutaţi în intervenţie de Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Vârciorog.