Folosirea produselor pe bază de amestecuri pirotehnice s-a lăsat de multe ori cu victime, aşa că Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana le reaminteşte bihorenilor o serie de recomandări, astfel încât să rămână în siguranţă.

Obiectele artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice care pot fi comercializate de către persoanele juridice autorizate către populaţie, trebuie să îndeplinească condiţiile prevăzute în Secţiunea a II-a, art. 5, din Hotărârea Guvernului 536/2002 pentru aprobarea Normelor tehnice privind operaţiile cu materii explozive, iar în aceasta sunt incluse numai obiectele pirotehnice de distracţie foarte mici, de tipul artificiilor incluse în clasa I (de exemplu: steluţe, lumânări scânteietoare, jerbe cu scântei, minifacle, minisori, inele de foc, sateliţi, etc.).  

Chiar dacă sunt de mici dimensiuni, aceste obiecte nu trebuie folosite decât dacă supravegheaţi cu atenţie copii, studiaţi cu atenţie instrucţiunile şi măsurile de securitate indicate pe ambalaj, nu utilizaţi produsele pirotehnice care prezintă defecte şi nu le utilizaţi în apropierea persoanelor sau animalelor, respectiv în locurile în care există materiale combustibile.

Bihorenii mai trebuie să ştie că este considerată infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 şi P1 către persoanele cu vârsta sub limita prevăzută de lege, precum şi comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni.