Pompierii militari bihoreni le dau o mână de ajutor colegilor din Sibiu, unde inundaţiile au provocat pagube destul de mari în ultimele zile.

"În data de 09 iulie a.c., 16 pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" al judeţului Bihor s-au deplasat cu un microbuz, un autocamion de intervenţie, o motopompă de capacitate mare şi patru motopompe transportabile, în zona de competenţă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Cpt. Dumitru Croitoru" al judeţului Sibiu, pentru sprijinirea colegilor în misiunile de protejare a cetăţenilor şi a bunurilor acestora prin limitarea şi înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase", se arată într-un comunicat transmis marţi de ISU Crişana.

Astfel, pompierii bihoreni au acţionat, marţi, alături de cei sibieni, pentru evacuarea apei din zona industrială a municipiului Sibiu şi din curtea unei ferme de animale de pe strada Podului din aceeaşi localitate.

Intervenţiile din judeţul Sibiu sunt conduse de secretarul de stat Raed Arafat, după ce în mai multe localităţi râul Cibin a ieşit din matcă sau a depăşit cotele de atenţie.