Cei peste o sută de pompieri militari bihoreni mobilizaţi în zonele calamitate stabilite în scenariul exerciţiului Seism 2018 continuă misiunile. Aşa cum se ştie, IGSU a declanşat sâmbătă dimineaţa un exerciţiu amplu, la care participă salvatori din ţară şi din străinătate, simulând un cutremur uriaş.

Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, militarii au avut peste 20 de misiuni, în principal de salvare a victimelor, extrăgându-le de sub dărâmături cu ajutorul echipamentelor din dotarea containerului multirisc, de evacuare prin breşe anume create, de acordare a primului ajutor şi de stingere a incendiilor.

Totodată, ISU Crişana le transmite bihorenilor o serie de recomandări privind modul de comportare după producerea unui cutremur. În primul rând, clădirile trebuie părăsite cu grijă, pentru a evita expunerea la pericole. Dacă ieşirile sunt blocate, se recomandă utilizarea ferestrelor prin spargerea geamului, curăţirea ramei şi a zonei de cioburi.

Persoanele rănite trebuie eliberate cu multă atenţie, iar răniţii grav nu trebuie mişcaţi, până la acordarea unui primului ajutor calificat.

Telefonul trebuie utilizat doar pentru apeluri către serviciile de urgenţă, în cazuri justificate, pentru a nu bloca circuitele telefonice. După cutremur, trebuie închisă alimentarea instalaţiilor electrice, de gaze, apă şi canalizare.