Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Crişana au reuşit să urce din nou pe podium în finala Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi Acordare a Primului Ajutor Calificat. Ediţia a treia a concursului s-a desfăşurat pe 23 şi 24 septembrie la Târgu Mureş, în organizarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Lotul ISU Crişana a fost format din lt. col. Sorin Lupşea şi plutonierii majori Cser Jozsef, Kiss Mihaly Szabolcs, Dorin Ionel Zbârcea, Raul Andrei Perţ, Gyori Olimpiu Petru şi Bokucz Gheorghe.

În finala concursului au participat echipele de descarcerare şi de acordare a primului ajutor calificat câştigătoare ale fazelor zonale din cadrul ediţiei a IV-a 2015 şi campioanele de anul trecut (în total 18 echipaje din 12 inspectorate judeţene pentru situaţii de urgenţă şi din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov). De asemenea, au fost invitate şi loturile reprezentative ale Facultăţii de Pompieri din cadrul Academiei de Poliţie "Al. I. Cuza" - Bucureşti, Şcolii de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă "Pavel Zăgănescu" – Boldeşti, respectiv echipa reprezentativă a Serviciului Protecţiei Civile şi a Situaţiilor Excepţionale din Republica Moldova".

În urma probelor, echipa de prim ajutor calificat a ISU Crişana, formată din Dorin Zbârcea, Raul Perţ şi Bokucz Gheorghe, a reuşit să se claseze pe locul II, devenind astfel vicecampioană naţională.

"Scopul competiţiei, care a cuprins probe de descarcerare din vehicule şi acordare a primului ajutor, îl constituie perfecţionarea în aceste domenii, dar şi identificarea unor tehnici inovatoare şi schimbul de bune practici în privinţa strategiilor de reducere a numărului de victime în urma producerii unei game complexe şi variate de situaţii de  urgenţă", a precizat căpitanul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.

La proba de prim ajutor calificat, locul I a fost ocupat de ISU Vâlcea, iar locul III de ISU Bucureşti.