Un bărbat de 44 de ani din satul Izvoarele, comuna Viişoara, s-a intoxicat cu fum şi a suferit arsuri la nivelul căilor respiratorii, după ce a încercat să-şi recupereze documentele personale din casa cuprinsă de flăcări.

Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, incendiul a fost anunţat în noaptea de marţi spre miercuri, în jurul orei 1.50, prin apel la numărul unic 112.

Când militarii Detaşamentului de Pompieri Marghita au ajuns acolo, incendiul cuprinsese întreaga casă. "Pentru localizarea şi lichidarea incendiului, ce se manifesta generalizat la întreaga casă, respectiv pentru protecţia construcţiilor învecinate, echipajele de stingere au acţionat cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă timp de aproximativ o oră şi 30 de minute, reuşind să împiedice propagarea flăcărilor la o anexă din cadrul gospodăriei şi la o locuinţă aflată în apropiere", se arată în comunicat.

Pompierii l-au găsit pe proprietar în stare de conştienţă într-o construcţie auxiliară casei. El a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean.

"Incendiul, observat şi sesizat cu întârziere de un consătean de-al victimei, s-a soldat cu arderea acoperişului, a tavanului din lemn, a mobilierului şi a materialelor textile din cele două încăperi. Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, generat de jarul căzut din sobă", se mai arată în comunicat.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana le cere bihorenilor să fie precauţi, arătând că în doar o săptămână, un bihorean a murit într-un incendiu, iar o altă persoană a fost rănită. Aşa cum şi BIHOREANUL a scris, un bărbat de 60 de ani, din comuna bihoreană Dobreşti, a murit duminică, carbonizat în urma unui incendiu. Un alt bărbat, în vârstă de 55 de ani, a fost grav rănit după ce a încercat să stingă focul izbucnit în casa mamei sale. Din pricina arsurilor grave suferite, bărbatul a fost transferat la Spitalul de Arşi din Bucureşti.