Pompierii militari bihoreni au reuşit să obţină locul doi la etapa finală a Concursului Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă, competiţie organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Grigore Sturdza” din Iaşi, în perioada 28 şi 31 august.

„Concursul Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă are ca principal obiectiv perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor necesare intervenţiilor în situaţii de urgenţă”, se arată într-un comunicat de presă transmis vineri de Inspectoratul de Situaţii de Urgenţă Crişana.

Pompierii bihoreni s-au întrecut cu colegii lor din Bacău, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Ialomiţa, Iaşi, Neamţ, Sibiu şi Suceava. Competiţia a avut patru probe: „Scara de fereastră”, „Pista cu obstacole de 100 de metri”, „Ştafetă 4x100 metri” şi „Realizarea dispozitivului de intervenţie la monopompă”.

După parcurgerea probelor, titlul de vicecampioni le-a revenit pompierilor militari bihoreni, despărţindu-i de titlul de campioni doar performanţa lotului din Bacău.

În cadrul aceluiaşi concurs, echipa pompierilor bihoreni au mai câştigat un premiu. La clasamentul individual, plutonierul Mălăieş Adrian din Detaşamentul 2 de Pompieri din Oradea s-a clasat pe locul II la proba „Pista cu obstacole pe 100 de metri”.

Echipa bihoreană a fost formată din: plutonier major Ardelean Ioan de la Staţia de Pompieri Săcuieni, plutonier major Banoş Laszlo din Detaşamentul de Pompieri din Marghita, plutonier major Lazoc Cătălin din Detaşamentul de Pompieri din Marghita, plutonier major Oprean Cristian din Detaşamentul 2 de Pompieri din Oradea, plutonier major Popa Octavian Florin de la Staţia de Pompieri din Săcuieni, plutonier  Mălăieş Adrian din Detaşamenul 2 de Pompieri din Oradea, plutonier Negrean Vlad din Detaşamentul de Pompieri din Marghita, serget major Duca Sergiu din Detaşamentul de Pompieri din Marghita şi sergent major Suciu Paul din Detaşamentul de Pompieri din Săcuieni. Lotul a fost antrenat de plutonier major Eder Florin, coordanată de şeful de lot, Comandantul Detaşamentului de Pompieri Marghita locotenent-colonel Sfechiş Vasile şi însoţită de instructorul sportiv, sublocotenent Flore Mihai.

Mădălina Sim
Studentă