Cu bani economisiţi într-un proiect european pentru dotarea a şase inspectorate pentru situaţii de urgenţă, pompierii bihoreni vor primi o autospecială nouă.

Practic, achiziţia autospecialei se face în cadrul etapei a III-a a proiectului "Îmbunătăţirea Dotării cu Echipamente a Bazelor Operaţionale pentru Intervenţii în Situaţii de Urgenţă din Transilvania de Nord", implementat de cele şase consilii judeţene reunite în Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Transilvania Nord, inclusiv CJ Bihor. Până acum, prin acest proiect, ISU Crişana a primit 13 autospeciale, repartizate la toate staţiile din judeţ.

Cea de-a 14-a maşinărie achiziţionată cu bani europeni va fi una de lucru la înălţime. Potrivit colonelului Ioan Avrămuţ, cu această platformă pompierii vor putea urca până la 32 de metri înălţime şi vor putea salva concomitent 3 persoane. Utilajul va fi dotat cu şi echipamente pentru descarcerare şi resuscitare şi va costa cel puţin 100.000 de euro. Preţul final va fi stabilit, însă, prin licitaţie, care încă nu a demarat. Durata de implementare a proiectului este de 18 luni.

Generalul de brigadă al ISU Crişana, inspectorul şef Ioan Baş, a precizat că toate cele 14 utilaje noi vor duce cu siguranţă "la creşterea eficienţei intervenţiilor în situaţii de urgenţă şi la salvarea cu operativă a persoanelor şi bunurilor". Baş a ţinut şi să mulţumească conducerii CJ Bihor, care a asigurat cofinanţarea de 2% din proiect, în total peste 205.000 de lei.