Pentru a doua oară consecutiv, echipajul de intervenţie numărul 2 Marghita, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Crişana, şi-a adjudecat, joi, locul întâi la concursul de servicii profesioniste pentru situaţii de urgenţă între unităţile din Bihor. Locul al doilea a fost ocupat de pompierii Grupului 1 de Intervenţie Oradea, iar ultimul loc de cei ai Grupului 3 Salonta.

Militarii au concurat la patru probe, prima dintre ele fiind "scara de fereastră", care presupune urcarea până la etajul trei contracronometru. Apoi, pompierii au trecut la pista cu obstacole şi la ştafetă 4 ori 100 de metri, unde au avut de escaladat o căsuţă şi un gard de doi metri, iar apoi au trecut peste bârnă, pentru ca în final să stingă o cantitate de combustibil aprins.

Ultima probă a fost pentru testarea îndemânării, rapidităţii şi preciziei, întrucât concurenţii au trebuit să umple două dispozitive cu apă de la motopompă, tot contracronometru.

Toate cele patru probe au fost câştigate de pompierii Grupului de Intervenţie numărul 2, Marghita, care va reprezenta Bihorul în etapa interjudeţeană a concursului, programată să se desfăşoare în acest an la Oradea.

"Scopul acestor concursuri este verificarea pregătirii pentru intervenţie a echipajelor şi formarea deprinderilor în mânuirea accesoriilor din dotare", a explicat locotenentul Cristian Herţe, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.