Stadionul din Borş a găzduit, sâmbătă, etapa judeţeană a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă.

La startul competiţiei, care a avut ca scop dezvoltarea deprinderilor şi abilităţilor necesare acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă, s-au aliniat 13 echipaje, fiecare cu zece membri coordonaţi de un antrenor. Echipele rivale şi-au disputat întâietatea pe parcursul a trei probe practice: "Ştafeta 4X100 metri", "Pista cu obstacole 100 de metri" şi "Realizarea dispozitivului de intervenţie".

La finalul celor aproximativ cinci ore de concurs, s-au stabilit câştigătorii. Din rândul servicilor voluntare, locul I l-a luat SVSU Diosig, locul II echipa din Sâniob, iar locul III cea din Aştileu. La categoria servici private, cei mai buni s-au dovedit concurenţii de la SPSU OMV Petrom Suplacu de Barcău, pe locul II clasându-se serviciul companiei Celestica din Oradea, iar pe trei cel al firmei Sinteza Oradea.

Echipele clasate pe primul loc în cadrul celor două categorii, adică pompierii din Diosig şi de la OMV, vor participa la etapa interjudeţeană a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă, ce se va desfăşura la Arad, în luna iulie.