Timp de o săptămână, pompierii Inspecţiei de Prevenire a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana au desfăşurat o serie de acţiuni menite să evite producerea unor incendii ori alt tip de situaţii de urgenţă.

Astfel, pompierii le-au explicat comunităţilor defavorizate din Săcuieni, Cherechiu, Sâniob, Batăr, Tinca şi Husasău de Tinca ce măsuri trebuie să ia pentru a se apăra împotriva incendiului. Totodată, le-au spus cele mai frecvente motive care duc la izbucnirea incendiilor: exploatarea instalaţiilor electrice sau de încălzire defecte ori improvizate, lipsa coşurilor pentru evacuarea fumului, copiii nesupravegheaţi, amplasarea amplasarea mijloacelor de încălzire în apropierea materialelor combustibile ori alimentarea defectuoasã cu combustibili sau folosirea de combustibili necorespunzători.

"Personalul Inspecţiei de Prevenire a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana le-a explicat membrilor comunităţilor vizate la ce riscuri se expun şi îi expun pe cei dragi prin nerespectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor, le-a oferit o serie de sfaturi şi recomandări a căror respectare garantează creşterea gradului de siguranţă în domeniu şi le-a prezentat modul în care trebuie să se comporte pe timpul producerii unui incendiu în scopul protejării propriei vieţi şi a celor din jur, fiindu-le distribuite totodată în acest sens broşuri şi pliante", a precizat lt. Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.