Soldatul bihorean Szigeti Botond este cel mai bun pompier la nivel național, în proba „Duel” (pistă, scară), în timp ce echipa ISU Crișana a obținut locul III, în cadrul etapei finale a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă. 

Competiţia, găzduită la Piatra Neamț de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Petrodava", a avut loc între 20 şi 23 august, conform unui comunicat de presă transmis vineri de sergentul major Alina Butaci, subofițer de informare și relații publice al ISU Crișana. 

La concurs au participat echipele reprezentative ale inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Botoşani, Călăraşi, Gorj, Mureş, Neamţ, Sibiu şi Suceava. 

Competiţia a vizat perfecţionarea aptitudinilor necesare intervenţiilor în situaţii de urgenţă, constând în patru probe specifice: "Scara de fereastră", "Pista cu obstacole", "Ştafeta 4 x 100 metri" şi "Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă".

Echipa Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" al judeţului Bihor a reuşit să se claseze pe locul III în clasamentul final. Totuși, pe probe, au obţinut locul I "Pista cu obstacole" şi "Ştafeta 4 x 100 metri" şi locul II la proba "Scara de fereastră". 

Din echipa salvatorilor bihoreni, coordonată de căpitanul Mihai Flore şi antrenată de plutonierul adjutant Cătălin Lazoc, au făcut parte plutonieri adjutanţi Cristian Oprean, Octavian Popa şi Pop Szabolcz, plutonierii majori Adrian Mălăieş şi Paul Suciu, plutonierii Ionuţ Nicoraş şi  Ionuţ Motoşan şi soldaţii Vlad Horga, Laviniu Dărăban şi Szigeti Botond.

Clasamentul final a fost condus de echipa Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău, urmată de lotul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ.

Trebuie subliniat, însă, că soldatul Szigeti Botond, în vârstă de 22 de ani, a obţinut medalia de aur la proba individuală "Duel" (pistă, scară).

Pentru această probă se adună punctajele celor denumite "Pista cu obstacole" şi "Scara de fereastră", astfel că Szigeti Botond a avut, cumulat, un timp de 33.77 secunde (pista 16,44 secunde şi scara 17,33), cel mai bun timp din competiţie.

De menţionat că pompierii militari bihoreni au obţinut locul I la etapa zonală, premergătoare celei finale a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă, desfăşurată în Aleşd, între 7-8 iulie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!