Au dovedit nu doar că ştiu cum să salveze oameni în situaţii extreme, ci şi că sunt buni sportivi. Pompierii militari bihoreni au obţinut primele locuri la diferite probe sportive în cadrul ediţiei finale a Campionatului de Cros şi Atletism - "Cupa Asociaţiei Sportive a Pompierilor din România - ediţia 2013, desfăşurată la Bistriţa, în perioada 22-25 aprilie, a anunţat, luni, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Crişana.

În această etapă a competiţiei, ISU a fost reprezentat de cinci subofiţeri din cadrul Detaşamentelor 1 şi 2 de Pompieri Oradea: plutonier adjutant Daniel Carţiş, plutonier major Claudiu Ioan, plutonier Remus Grigore, plutonier Bogdan Lipai şi plutonier Mihai Lipai.

Din cei peste 50 de sportivi din rândurile inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din România, care au concurat în 10 probe specifice, militarii orădeni s-au evidenţat.

Astfel, la categoria sub 35 ani, atletism, Bogdan Lipai a obţinut locul I la sărituri în lungime şi locul II la viteză 100 de metri plat, iar Mihai Lipai a obţinut locul al treilea la viteză 100 metri plat. La Categoria între 36 şi 45 ani atletism, locul întâi a revenit lui Remus Grigore, pentru aruncarea greutăţii, iar locul IV - lui Daniel Carţiş.