Un echipaj al Detaşamentului 2 Pompieri Oradea a fost chemat, marţi, în jurul orei 18, să salveze un căţel care căzuse într-un canal de pe strada Oneştilor.

"Apelul la 112 sesiza Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana cu privire la faptul că un câine căzuse într-un canal adânc de aproximativ doi metri. Utilizând scara şi cordiţele de salvare, pompierii militari au reuşit să scoată câinele la suprafaţă în câteva minute", a precizat locotententul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.

Câinele nu a fost agresiv, aşadar pompierii s-au putut apropia de el fără probleme. Acesta a fost predat apoi unui vecin de-al proprietarului său.

Tot marţi, în jurul orei 16, pompierii, alături de un echipaj SMURD, au intervenit pe strada Sovata, unde o femeie în vârstă de 66 de ani a căzut pe hol din cauza mai multor probleme de sănătate, iar fiindcă uşa era închisă nimeni nu a putut interveni să o ajute. La sosirea echipajelor, femeia era conştientă. După ce a primit primele îngrijiri, aceasta a fost transportată la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean.

De asemenea, în aceeaşi zi, pompierii Staţiei Valea lui Mihai au intervenit cu două autospeciale cu apă şi spumă pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un hambar dintr-o gospodărie din Voievozi.

Cel mai probabil, incendiul a fost provocat de fiul proprietarului, în vârstă de 5 ani, care s-a jucat cu focul pe lângă hambar. În incendiu au ars aproximativ trei tone de fân.