Stadionul din localitatea Borş a găzduit marţi faza judeţeană a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă din Bihor. "Competiţia, organizată de Inspecţia de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana", a adunat la start 13 echipe, 8 ale serviciului voluntar şi 5 ale serviciului privat pentru situaţii de urgenţă", se arată într-un comunicat al ISU Crişana.

Competiţia are ca scop dezvoltarea deprinderilor şi abilităţilor necesare acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă, precum şi evaluarea nivelului de pregătire al acestor servicii. "Echipele participante şi-au demonstrat îndemânarea şi calităţile sportive la toate cele trei probe de concurs. Şi anume ştafeta 4x100 m, pista de îndemânare şi viteză şi realizarea dispozitivului de intervenţie", au mai precizat reprezentanţii ISU Crişana.

Câştigătoarea probei pentru serviciile voluntare a fost echipa din Popeşti, urmată ce cele din Ciuhoi şi Bratca. În rândul serviciilor private, câştigătoare a fost echipa privată a firmei Lemnul SA, urmată de cele ale Carrefour şi Sinteza. Concursul s-a încheiat cu festivitatea de premiere, unde câştigătorii au fost răsplătiţi cu diplome şi cupe.

Ocupantele primelor locuri de la fiecare secţiune vor participa la începutul lunii iulie la faza interjudeţeană a acestei competiţii, care va avea loc în judeţul Maramureş.