Subofiţer în cadrul Detaşamentului 2 de Pompieri Oradea, plutonierul Adrian Bogoşel a făcut parte din lotul de sportivi care au reprezentat România la Jocurile Mondiale ale Pompierilor şi Poliţiştilor, competiţie care anul acesta s-a ţinut în New York şi la care au participat peste 20.000 de pompieri şi poliţişti din 70 de state.

Orădeanul a participat şi anul trecut la această competiţie, ba chiar s-a întors victorios acasă, cu trei medalii: aur la canotaj, argint la judo şi bronz la lupte libere.

În acest an, Bogoşel, care este legitimat la clublui CSM Liberty Oradea, a venit acasă cu argint la judo, categoria 90 de kg. "În primul tur, pompierul militar a învins un reprezentant al ţării gazdă, în cel de-al doilea, un norvegian, în finală concurând cu un reprezentant al Chinei, în cadrul unui meci egal în timp regulamentar, diferenţa de un punct în prelungiri plasându-l pe a doua treapta a podiumului", se arată într-un comunicat al ISU Crişana.

"Rezultatele onorante obţinute de Plutonier Bogoşel Adrian sunt rodul perseverenţei şi al unei munci asidue, pe care acesta o îmbină în mod responsabil cu profesia de pompier, conducerea inspectoratului acordându-i sprijinul necesar în pregătirea pentru marile reuşite", se mai arată în comunicat.