Premierul Victor Ponta a anuntat joi ca Guvernul va trimite saptamana viitoare Parlamentului un proiect de lege pentru reducerea CAS cu 5 puncte procentuale la angajator, incepand cu 1 octombrie, adica prima zi a campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale.

Potrivit Hotnews.ro, seful Executivului a precizat, raspunzand unei intrebari, ca masura nu are acordul Fondului Monetar International si al Comisiei Europene, dar a anuntat ca exista resurse in buget pentru a acoperi costul de circa 850 de milioane de lei pentru ultimul trimestru al anului.

Premierul a mai spus ca scaderea CAS nu va duce la cresterea altor taxe si impozite si a anuntat ca FMI va acorda asistenta guvernului pentru rectificarea bugetara din luna iulie.

Ponta a aratat ca, in conditiile in care Romania s-a incadrat in tintele de deficit, Guvernul considera ca reducerea contributiei de asigurari sociale (CAS) cu 5 puncte trebuie aplicata incepand din acest an si Romania isi poate permite sa faca acest lucru. Proiectul de lege urmeaza sa sa treaca prin Parlament iar "legitimitatea politica va fi deplina, sunt convins ca si Opozitia il va vota ca atare", sustine Ponta.

Ponta s-a intalnit joi cu delegatia Fondului Monetar International, Comisia Europeana si Banca Mondiala, dupa care a anuntat intr-un interviu acordat Bloomberg ca FMI a amanat evaluarea acordului cu Romania pana in luna noiembrie.

De notat ca atit premierul, cit si ministrul Finantelor au refuzat mai mult de doua intrebari ale ziaristilor.