Liderul PSD Victor Ponta a anunţat că va candida la funcţia de preşedinte al partidului. El a afimat că este nevoie de o alternativă în condiţiile în care Adrian Năstase s-a retras din cursă.

"Având în vedere că domnul Năstase s-a retras din cursă şi am înţeles motivele, cred că PSD are nevoie de o alternativă. Voi candida la funcţia de preşedinte, cei care mă vor vota vor fi alături de mine pentru ceea ce înseamnă viitorul acestui partid. Am tot respectul pentru cei care au altă opinie, dar am credinţa, poate pentru că sunt mai tânăr decât domnul Năstase, că nimic nu este pregătit dinainte", a afirmat Victor Ponta, subliniind că nu şi-a plănuit intrarea în cursa pentru şefia PSD, apreciind însă că este necesară.

"Dacă nu voi fi ales, voi face în continuare poltică pentru că sper să avem un viitor ca partid social-democrat", a mai spus pesedistul, adăugând că va începe să discute cu toţi colegii săi şi precizând că singurul cu care nu va face echipă va fi liderul PSD Bucureşti Marian Vanghelie.

Ponta a făcut anunţul după şedinţa Comitetului Executiv Naţional a PSD de luni.