După ce Crin Antonescu a anunţat că respinge proiectul Roşia Montană, premierul Victor Ponta a declarat la rându-i că proiectul de exploatare a aurului "este închis" şi că protestele de stradă şi-au atins scopul.

"Am văzut declaraţia (lui Crin Antonescu, n.r.), cred practic că în acest moment proiectul este închis", a declarat Victor Ponta, conform Hotnews. "Nu vrem să prostim oamenii, la 11:00 să anunţăm că susţinem şi la 1:00 să nu mai susţinem proiectul. (...) Domnul Blaga şi Antonescu au spus dinainte că sunt contra. Atunci trebuie să intrăm rapid la Senat - sigur, pe procedura normală, la comisii. O decizie pe un proiect atât de controversat trebuie luat de instituţia supremă a ţării - de aceea am trimis proiectul la Parlament. Să discute cu proiectul de lege pe masă. Din moment ce nu există sprijin parlamentar, nu are rost să ţinem oamenii încurcaţi. Intră la Senat, se respinge, intră în procedura de urgenţă şi la Cameră", a mai spus premierul.

În baza acestor declaraţii, compania Gabriel Resources ameninţă că ar putea da statul în judecată."Gabriel încearcă să obţină rapid confirmări privind declaraţiile făcute şi clarificări asupra impactului asupra propunerii referitoare la avizarea proiectului Roşia Montană. Dacă propunerea legislativă este respinsă, compania va evalua toate variantele de acţiune disponibile, inclusiv notificarea formală a intenţiei de a iniţia un litigiu ca urmare a multiplelor încălcări ale tratatelor internţionale referitoare la investiţii", se arată într-un comunicat remis de companie şi citat de Mediafax.