Timp de aproape două ore a durat, joi, audierea premierului Victor Ponta, inculpat în dosarul Turceni-Rovinari, la DNA.

"Am venit, aşa cum e normal, ca orice cetăţean, mi-am spus punctul de vedere, domnul procuror m-a întrebat, am răspuns la toate întrebările. Aşa e normal. A rămas un singur lucru, pe care probabil o să vi-l comunice şi procurorul. Am făcut o cerere ca situaţia mea să fie disjunsă, că n-are legătură cu dosarul mare, ca să se rezolve mai repede într-un fel sau altul. Eu cred că interesul şi-al meu, şi al Parchetului şi al opiniei publice, să nu stea bucăţica mea în dosarul mare. Dacă procurorul o va accepta, atunci foarte repede o să avem o soluţie. Discuţie civilizată. Am spus tot adevărul, tot ce ştiu. Restul lucrurilor le stabilim", a declarat Victor Ponta, la ieşire, potrivit Digi24.ro.

Înainte de a intra în sediul DNA, el a declarat: "Dacă am adoptat Codul Fiscal, acuma pot să vin să dau şi o declaraţie".

Ultima oară, Ponta a fost a DNA pe 19 august, când procurorii anticorupţie i-au prezentat expertiza contabilă în acest dosar. Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a informat atunci că, potrivit raportului de expertiză, prejudiciul produs ca urmare a infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală reţinută în sarcina premierului Victor Ponta se ridică la suma de peste 51.300 lei. Totodată, anchetatorii au instituit şi măsuri asiguratorii asupra unui apartament aflat în proprietatea lui Ponta.

"Potrivit raportului de expertiză, prejudiciul produs ca urmare a infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală reţinută în sarcina inculpatului Ponta Victor –Viorel se ridică la suma de 51.321,80 lei", se arăta într-un comunicat al DNA.

Citiţi şi articolul "DNA a pus sechestru pe un apartament de-al lui Ponta"