Preşedintele PSD Victor Ponta le-a mărturisit, joi dimineaţă, membrilor Tineretului Social Democrat, cu cine a votat la prezidenţiale. Deşi, la vremea respectivă, era şeful de campanie al candidatului PSD, Mircea Geoană, premierul a spus că l-a votat pe candidatul PNL, Crin Antonescu în primul tur.

Potrivit TVR1, Ponta a fost prezent la o acţiune a TSD, unde s-au împărţit diplome în cadrul unui concurs de comunicare politică, ocazie cu care premierul a ţinut să-i încurajeze în special pe tineri să se prezinte la vot, făcând mărturisiri pe această temă.

Premierul a admis, practic, că nu a votat cu cei din partidul său decât atunci când se impunea acest lucru la al doilea tur de scrutin. "În 90 am fost şi-am votat cu domnul Raţiu. N-a câştigat. În 92 am votat cu domnul Constantinescu. N-a câştigat. În 96 am votat cu domnul Constantinescu. A câştigat. În 2000 am votat cu domnul Isărescu. N-a câştigat. În 2004 am votat cu domnul Năstase, n-a câştigat. În 2009, în primul tur am votat cu Crin Antonescu, în al doilea tur cu Mircea Geoană. N-au câştigat. Deci ideea este să nu vă luaţi neapărat după mine la vot. Dar s-ar putea totuşi, ca de data asta să iasă cu cine votez eu", a spus Ponta.

Declaraţiile sale n-au rămas netaxate de Mircea Geoană. "Îi las pe membrii noştri de partid, pe votanţii, simpatizanţii noştri, să judece o astfel de atitudine a domnului Ponta. Cu sau votul domnului Ponta, în 2009, în primul tur, am câştigat peste 3 milioane de voturi şi în al doilea tur am câştigat 5,2 milioane de voturi. Am câştigat alegerile în România şi probabil că le-am câştigat şi per ansamblu, a spus Mircea Geoană, joi, înainte de Comitetul Executiv al PSD.

"Este singurul lucru pe care vreau să-l spun astăzi. Judecata aparţine în mod exclusiv milioanelor de români care m-au votat şi au votat culorile social-democrate în 2009", a adăugat acesta.

Social-democraţii au analizat, joi, rezultatele alegerilor europarlamentare în cadrul Comitetului Executiv al partidului. Înainte de şedinţă, preşedintele PSD, Victor Ponta, a răspuns la o serie de întrebări ale jurnaliştilor.

Întrebat de ce nu l-a votat pe Geoană în primul tur, fiind şef de campanie al acestuia, Victor Ponta a răspuns joi: "L-am şi votat în turul 2, dar în 2009, în turul 1, l-am votat pe Crin Antonescu, am considerat că e schimbarea de care avea nevoie România. La întrebarea: Acum ce mai credeţi? Victor Ponta a spus: Acum cred că trebuie schimbat domnul Antonescu", mai scrie Tvr.ro.