Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că nu intenţionează să demisioneze şi că va rămâne în funcţia de prim-ministru câtă vreme are susţinere politică, anunţă Agerpres.ro.

Declaraţia a fost făcută în contextul în care a fost întrebat, la România TV, dacă va demisiona din funcţie, aşa cum au existat zvonuri în ultima perioadă.

"Nu. Mai e puţin până în decembrie 2016. (...) Am avut o discuţie foarte clară în Comitetul Executiv al PSD şi cu partenerii mei de alianţă — dl Oprea, dl Tăriceanu şi dl Constantin — înainte să plec în concediu. (...) În cazul meu demisia nu e doar o chestie personală, m-am supărat eu şi am plecat. Dacă mă întrebaţi, da, aş fi vrut să plec atunci în anumite condiţii. În cazul meu, este vorba de faptul că funcţia pe care o ocup nu am moştenit-o eu din familie sau de undeva pe persoană fizică, ci pentru că vreo cinci milioane de oameni au votat cu USL şi programul USL din 2012 şi majoritatea parlamentară PSD-UNPR-ALDE şi minorităţile naţionale m-au sprijinit în această perioadă".

Premierul a adăugat însă că va pleca din funcţia de prim-ministru dacă nu va mai avea sprijin politic.

"Evident că plec din funcţia de prim-ministru, nu am cum să rămân dacă nu sunt susţinut de coaliţia de guvernare", a spus el, susţinând că există presiuni asupra sa pentru a demisiona încă din prima zi de mandat.