Premierul Victor Ponta a negat ferm, în şedinţa de Guvern de miercuri, ceea ce a numit "adresarea injurioasă la adresa doamnei ministru Pană" în timpul inspecţiei zonei inundate din judeţul Teleorman. "Nici nu băusem whisky, nici nu venisem de pe vapor. M-am uitat pe înregistrare şi niciodată n-am zis aşa", a concluzionat el după ce în mai multe reportaje tv apare ca adresându-i-se Doinei Pană, ministrul Apelor, cu apelativul "fă".

Dialogul în care i s-a adresat ministrului Doina Pană cu apelativul "fă", aşa cum rezultă din înregistrările video din timpul vizitei în satele inundate din Teleorman, a fost greşit înţeles, susţine premierul Victor Ponta. "Nici nu băusem whisky, nici nu venisem de pe vapor. M-am uitat oe înregistrare şi niciodată n-am zis aşa, dar nu contează", a spus prim-ministrul la începutul şedinţei de Guvern.

"Pixelul albastru revine", comentează Gândul încercarea premierului de a acoperi evidenţa. Camerele de luat vederi au surprins marţi, în Teleorman, o conversaţie care a avut loc în barca pneumatică, ocazie cu care Victor Ponta îşi întâmpină ministrul: "Tu ce faci, fă, Doina, aici? Aveai chef de nişte inundaţii?".

Prestaţia şefilor Guvernului a fost criticată şi de preşedintele Traian Băsescu, într-un interviu. "Dumnezeu nu bate cu parul. Să-l vezi pe Dragnea, în Teleorman, unde a fost 16 ani preşedinte de Consiliu Judeţean şi prefect, să spună ce ar trebui făcut, este jenant... Orice intervenţie a Guvernului este bine-venită, modul în care au făcut-o este penibil: cu barca gonflabilă, trasă de ofiţeri de pompieri, mai rămânea să-i ducă ca pe împăraţi. Frate, când te-ai dus la inundaţii, ştii că te poţi uda până la chiloţi. Păşeşti pe unde păşeşte şi omul. Oamenii din comună prin acea apă au circulat. Au fost penibili ca apariţie", a spus Bîăescu.