Pontonul inaugurat de Raluca Turcan şi alţi şase politicieni şi reprezentanţi ai administraţiei, toţi înghesuindu-se să taie panglica, s-a scufundat parţial, notează presa centrală, după doar câteva săptămâni.

Evenimentul de inaugurare a avut loc pe 23 septembrie. Pontonul se află ancorat în dreptul comunei Mahmudia şi a fost realizat, printr-un proiect privat, ca centru itinerant pentru copiii cu dizabilităţi.

În fotografiile publicate pe reţelele de socializare se observă că pontonul se află scufundat pe jumătate în apele Dunării. 

Contactaţi telefonic, reprezentanţii Primăriei Mahmudia au declarat că acesta este doar "puţin bandat" şi nicidecum scufundat: "El nu este scufundat. Unde a fost ancorat, în zona respectivă, apele Dunării erau crescute. În momentul în care s-au tras apele, el s-a bandat puţin, dar nu s-a răsturnat sau a luat apă. Domnul primar a vorbit acum la Consiliul Judeţean să vină o navă specializată să îl poată îndrepta. Nu are nicio problemă", a declarat secretarul comunei Mahmudia, potrivit G4Media.ro. 

Pontonul nu era încă utilizat drept centru pentru copiii cu dizabilităţi, fiind legat de mal la Mahmudia, notează Digi24.ro. 

Potrivit lui Bogdan Simion, director executiv al fundaţiei SERA ROMÂNIA, care a realizat proiectul cu ajutorul unui lanţ de magazine şi în colaborare cu Consiliul Judeţean Tulcea, până la rezolvarea unor situaţii administrative pontonul era pus în conservare, iar inundarea s-a produs din cauza condiţiilor meteo şi a unei defecţiuni tehnice.