Între cele trei catedrale din Piața Unirii, va avea loc duminică, de la ora 19.30, un nou concert „Pop simfonic la Catedrală”, al doilea eveniment al proiectului estival Initio 2023. Intrarea este liberă.

Publicul va fi întâmpinat de soliști de anvergură: Paula Seling, Nick Casciaro, Florin Estefan- bariton, Alexandra Anușcă – soprană, Ovidiu Lazăr, Natalia Bendre, Rebeca Moje, Cristina Pantea, Timea Borbíró – flaut, Orchestra Filarmonicii Oradea și Corul de copii Enjoy Music, iar Andrei Tudor se va afla la pupitrul dirijoral.

Aceștia vor aduce pe scenă piese originale sau aranjamente de la Johann Sebastian Bach și până la Andrei Tudor, un program ce îmbină genul pop și cel simfonic, dar care va cuprinde și piese de factură religioasă, muzică clasică sau de film, precum și o priceasnă, un cântec franțuzesc, o rugăciune ce datează din secolul XIII, o piesă din genul folk-rock, muzică românească și o piesă gospel din 1967.

În programul de duminică seara se regăsesc piese precum: „A Tempo”, „Nădejdea mea”, „Il Mondo”, „Dernière danse”, „Non ti scordar di me”, „Penny Whistle Jig”, „Late August Poem”, „Oameni”, „L’appuntamento”, „Eternitate”, „Le bal de casses pieds”, „Guardian Angel”, „La umbra crucii tale”, „Who wants to live forever”, „A Kind of Magic”, 2 mișcări din „Suita în si minor” de Johann Sebastian Bach, „I Could Have Danced All Night” din My Fair Lady, Ridica-voi ochii, „Benedictus”, „Stabat Mater”, „Ave Verum”, „Hallelujah”, „Eternitate”, „Dor în destin”, „Le Bal des casse-pieds” și, în finalul concertului, „Oh Happy Day”.

Acesta este cel de al treilea „Concert Pop simfonic la Catedrală”, organizat de Episcopia Greco-Catolică Oradea, în colaborare cu Filarmonica de Stat. În 2021 a avut loc în Catedrala Sf. Nicolae și în 2022 în grădina bisericii.