Preşedintele PNL Bihor, Cornel Popa, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că declaraţia senatorului Ioan Mang cu privire la presupusul dezinteres al bihorenilor pentru Autostradă nu îl miră, şi că aceasta se încadrează în "tradiţia" pe care şi-au făcut-o social-democraţii cu privire la investiţiile din judeţ.

"Nu pot să ştiu ce a gândit domnul Mang când a spus că pe bihoreni nu-i interesează Autostrada. Eu ştiu că Autostrada Transilvania ar aduce multă dezvoltare în Bihor. Sunt foarte mulţi oameni de afaceri care nu fac investiţii în judeţul nostru pentru că nu există această Autostradă. De când sunt în Parlament am dovedit că ne interesează şi infrastructura judeţeană şi cea comunală", a spus Cornel Popa.

Senatorul liberal a adăugat că Ioan Mang nu este singurul PSD-ist care are această părere despre Autostradă. "Şi Miron Mitrea (n.r. - fost ministru al Transporturilor 2000-2004) spunea că această investiţie nu este o prioritate. Şi Adrian Năstase a făcut această afirmaţie la un moment dat. O să vedeţi că atunci când se va realiza, toţi vor bate toba despre cât de importantă este această investiţie. Poate domnul Mang nu crede în acest proiect. Dar eu cred", a spus Popa.

Pe de altă parte, preşedintele liberalilor bihoreni a mai spus, la fel cum a făcut-o în repetate rânduri, că este dezamăgit de implicarea Guvernului în proiectul construirii Autostrăzii Transilvania. "Săptămâna trecută s-au împlinit 10 ani; reţineţi, 10 ani de la primele discuţii despre autostrada Transilvania. Unde suntem astăzi? La acelaşi nivel al discuţiilor. Sau, mă iertaţi, la unul dintre capetele mini-autostrăzii Boc, centura Clujului, care va rămâne mult timp neunit cu restul autostrăzii, pentru că auto-adularea nu a avut limite atunci când domnul prim ministru a vrut neapărat să inaugureze un ciot de autostradă, să taie o panglică. Dar nu oriunde, ci în judeţul domniei sale, să fie părinţii mândri, probabil şi să nu-i mai dea cu oul în cap", se precizează în declaraţia politică a lui Popa.

Parlamentarul a declarat că nu mai vrea să reia minciunile pe care le-a înşirat Emil Boc cu privire la proiect. "Este o ruşine să călătoreşti civilizat din Europa încoace, prin Ungaria şi să frânezi brusc, în gropile româneşti, fără a avea posibilitatea de a traversa ţara pe o autostradă".

Liderul liberal a mai declarat că pentru ca Autostrada Transilvania să fie finalizată este nevoie de un efort concertat al tuturor politicienilor din judeţ, indiferent de apartenenţa la un partid sau altul, care să pună presiune pe factorii de decizie de la Bucureşti.